FysioKolding

Genoptræning Kolding

Hvis du bliver opereret efter en skade i fx knæ, skulder eller ankel, oplever man ofte et betragteligt tab af muskelmasse, og dette kaldes på fagsprog atrofi. Atrofi kan begrænses betragteligt ved at anvende en træningsmetode i sin genoptræning, der hedder occlusion, som også kaldes BFR træning (blood flow ressistance training). Stort set med det samme i forløbet efter en operation kan man starte med denne type træning, hvis man blot sørger for at følge de rigtige protokoller. 

Teorien bag BFR træning er, at man laver en kontrolleret afklemning i toppen af benet eller armen, mens man træner muskulaturen med en meget lav belastning. Dette vil gøre, at blodet ikke løber tilbage på samme måde, og dermed skabe iskæmi (iltmangel i musklen). De kemiske processor i vævet gør, at kroppen tror, den har trænet rigtigt hårdt, og den vil dermed begynde at danne ekstra muskelmasse. Dette kan også hjælpe folk, der allerede har oplevet atrofi/muskeltab efter en operation eller skade til at få meget af den tabte muskelmasse tilbage. Hos FysioKolding bruger vi en trykmåler til at holde øje med det rigtige tryk i manchetterne, der bruges til afklemning. Derved sikrer vi os, at der ikke kommer nogle skader på fx nerver eller kar.

Behandlingen kan blandt andet bestå af:

Første gang du kommer til fysioterapeut vil det tage 60 minutter (medmindre andet er aftalt telefonisk). Der vil være en grundig fysioterapeutisk undersøgelse hvor årsagerne til problemerne afdækkes, og der vil være en behandling med formålet at afhjælpe disse årsager. Efterfølgende behandlingerne vil typisk vare omkring 30 minutter, da der her allerede er en hvis viden om hvad der skal undersøges og behandles. Opstår der et behov for længere tids behandling pr gang end 30 minutter, vil det blive aftalt på forhånd, så du som patient er forberedt når du kommer ind til behandlingen.

Scroll to Top